bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

"Gata, de maine incep sa invat!"

Aceasta e eterna hotarare a studentului in prag de examen, uitand ca intotdeauna va fi un maine. Dar cum el e un student silitor, cand isi propune asemenea lucru, incepe cu migala pregatirile pentru invatat.

Intai, isi procura cursurile de la ceilalti colegi, mai ales cele care s-au tinut dimineata, devreme, incepand de la 8, continuand cu celelalte. Dupa aceea, isi consuma un procent din bursa, tragandu-le la xerox. Isi aseaza, apoi, cursurile xeroxate intr-un loc cat mai vizibil in aglomeratia de pe birou. Va incepe din acest moment cu o pauza, deoarece a alergat mult pana sa faca rost de ele (cu ocazia aceasta,se va mai obisnui cu ideea ca trebuie sa invete). Poate ca va rontai ceva in fata televizorului sau poate va iesi sa se plimbe vreo 2-3 …zile sau poate va merge intr-un bar sa faca schimb de experienta cu fratii de suferinta. In asemenea momente, acestia sunt de un real folos, caci, plangandu-se la unison si constatand ca altii se plang cu o convingere mai mare decat el, studentul devine brusc mai calm: in suferinta, solidaritatea devine mai puternica, iar solidaritatea iti da un sentiment de protectie. Asezandu-se  intr-un sfarsit la birou, rasfoieste cursurile, gandindu-se ca raportul cursuri-timp e prea mare sau timp-cursuri prea mic. Citind primul curs, isi da seama ca soarele ii vine drept in ochi, deci se ridica de la birou si aranjeaza jaluzelele si scaunul. Deja i s-a facut foame. Odata ce ai mancat, parca ai vrea sa te si intinzi putin. Macar pana diseara cand vecinul X da muzica mai incet si vecinul Y termina de reparat si bocanit.

Iata ca i s-a terminat mina de la pix. Observand aceasta, studentul nostru merge pana la magazinul din colt sa-si cumpere un pix. Nici o problema daca mai sta 5 minute si dicuta cu vecina, caci si-asa, nu a vazut-o de mult. Si daca si ea e tot in sesiune, ce ar fi ca, atunci cand vor sa faca o pauza, sa mearga impreuna sa bea o cola? Pai, nu asa este bine: sa echilibrezi invatatul cu iesirea undeva?

La un moment dat studentul observa ca – stand de veacuri la birou si anotimpuriles-au succedat pe nesimtite de partea cealalta a ferestrei – fire de praf ii impodobesc lemnul arborelui secerat de moarte pentru scopuri nobile. O harnicie de nespus il cuprinde pe student, care, brusc, devine gospodar. Oare ca sa se sustraga el de la invatat? Nu, cum sa faca el asa ceva? Va continua peste cateva ore.

Noaptea e sfetnic bun, se zice. Nu numai ca e liniste, dar parca invata mai repede. Gandurile nu mai au unde sa zboare, ca nu mai trebuie sa faca altceva dupa ce invata, decat sa se culce. Gata! Iata ca s-a scurs o zi dedicata invatarii. Si mai urmeaza si altele…

CONCLUZIE

Deseori, una din problemele studentului e ca nu are timp sa invete, cantitatea de informatie ce trebuie inteleasa si memorata e prea mare pe unitatea de timp (bineinteles ca sunt si cazuri fericite cand invatatul decurge linistit si fara probleme). Si aceasta nu e numai problema studentului: pe zi ce trece, explozia informationala ia amploare si omul stresat al zilelor noastre trebuie sa ii faca fata. La acest aspect s-au gandit si producatorii Viagrei, concernul farmaceutic Pfizer, care, efectuand cercetari privind restabilirea memoriei si cresterea potentialului intelectual, au creat o pilula cu numele de cod NGD-0-1.

Ultimele cercetari au relevat ca rolul principal revine substantelor chimice special numite transmitenti. Memoria slabeste atunci cand transmitentii isi pierd capacitatea de a facilita drumul informatiei catre celule si nu o mai pot depozita in celulele nervoase. Noul preparat va putea fi folosit, zic specialistii, pentru marirea capacitatii de memorie, neexcluzand posibilitatea ca, intr-un viitor nu prea indepartat, un student sa ia o asemenea tableta cu o zi inainte de examen si sa poata astfel memora continutul unui manual voluminos.

Nu se stie insa ce efecte secundare ar provoca, fiind bine stiut ca, deseori, un medicament actioneaza asupra efectului si nu a cauzei aspectului. In acest caz, o actiune asupra lenei studentului sau organizarii invatarii cursurilor poate fi mai eficienta poate decat o pastila.

Multi studenti invata noaptea si se pare ca absorb o cantitate mare de informatii in timp scurt. Si asta datorita linistii si starii de semisomn. Cercetatorii zic ca in starea alfa, de semisomn, sunt memorate mai multe informatii decat in starea normala. Undele alfa au frecvente cuprinse intre 7-14 Hz, undele beta intre 14-21 Hz, undele teta, corespunzatoare starii de somn, cu frecvente intre 4-7 Hz, iar cele delta, corespunzatoare somnului profund, sub 4 Hz. Aceste unde cerebrale pot fi inregistrate de orice encefalograf. Pe baza acestor informatii, inca din 1977, metoda “Mind Control” era predata in USA, in 24 de universitati, 16 licee si 8 gimnazii.

Datorita acestei stari alfa, probabil, cei mai multi studenti invata noaptea, in stare de semisomn. (Revista “Lumea Universitara”, 2000, nr1)